A fekete pecsenye, a marha csípője alatti puha húsrész vonalában található és számos fenséges étel alapja. Most egy végtelenül egyszerű receptet hoztunk, amihez biztos, hogy már most minden ott lapul a konyhátok polcain!
Hozzávalók:
- 1,5 kg feketepecsenye
- 1 dl száraz vörösbor
- Olívaolaj
- Mustár
- Kakukkfű
- Só, bors
A fekete pecsenye elkészítése:
A szépen letisztított fekete pecsenyét vékonyan bekenjük mustárral és megborsozzuk, leöntjük kevés olívaolajjal, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap letöröljük róla az olajat és a mustárt, majd tepsiben kevés olivaolajon rövid idő alatt körbepirítjuk az egész húst, és ízlés szerint sózzuk még. Ezt követően nagy tepsibe helyezzük, öntünk alá 2 dl vizet és 1 dl jó minőségű száraz vörösbort. Az egészet lefedjük alufóliával és kb. 150 Celsius-fokon kíméletesen puhára pároljuk.
Kivesszük a tepsiből, és vágódeszkára helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután megszabadítjuk a spárgától és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Párolt vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyát kívánunk hozzá!