fbpx

A street food egyik kiemelkedő eseménye került megrendezésre, ahol a MATUSZ -Vad partnerei is fantasztikus ételekkel készültek. A látogatók a futamok mellett számos újdonsággal találkozhattak. Természetesen kiemelkedő ételekben, jó hangulatban most sem volt hiány.

Az évente két alkalommal megrendezett fesztivál, amit akár a street food ünnepének is lehet nevezni
Fotó: Food Truck Show Fscebook.

A májusi Food Truck Show a meglepetések tárháza

Fotó: Airchef

A Kincsem + Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show immáron komoly tradíciókra nyúlik vissza. Összességében már a 82. a Kincsem Park ban, pedig már a 14. alkalommal szervezték meg a guruló konyhák kiemelkedő eseményét. Az évente két alkalommal megrendezett fesztivál, amit akár a street food ünnepének is lehet nevezni, kiemelkedő eseményekkel készül május 5 – 7 között.

A májusi show hétvégéjén történik meg minden évben az év Food Truck -ja választás. Ez minden esetben a közönségszavazatok, és szakmai elbírálás alapján történik. Ma fog kiderülni, hogy melyik autó nyerte el a megtisztelő díjat. Ilyenkor mutatkoznak be az új autók, és a még fel nem fedezett ízek is. Minden éven különleges újításokkal is lehet találkozni, ahogy az idén is. 6- án az első Pizzakészítő bajnokság zajlott, ahol fiatal tehetségek mutatták be tudásukat. A zsűri szakavatott szakemberekből állt, akik között ott voltak azok a séfek is, akik részt vettek a világ legnagyobb pizzakészítő versenyén. A vasárnapi napon pedig a Pancs Piac, a kistermelői piac költözik a rendezvény helyszínére, ahol kézműves termékekkel, egyedi alapanyagokkal lehet találkozni.

 

A Magyar Street Food Egyesület és partnerei számára is fontos a környezettudatosság.

Fotó: Airchef

A fenntarthatóság is fontos szempont

A Magyar Street Food Egyesület és partnerei számára is fontos a környezettudatosság. Mivel fontos irányvonal, a felszolgált ételekhez minden kocsi növényi rostokból készült eszközöket használ. A műanyagmentes csomagolás és a hulladékkezelés kiemelkedő fontossággal bírt az eseményen. Ezzel mind a szervezők, mind pedig a résztvevők szerettek volna példát mutatni, a jövőt meghatározó környezetvédelemben.

A rendezvény mindenki számára bővelkedett meglepetésekkel.

Fotó: Airchef

Egyéb események

A rendezvény mindenki számára bővelkedett meglepetésekkel. Természetesen a versenyzés szerelmesei számára megrendezésre kerültek agárversenyek, ügetőfutamok, galopp és pónifutamok, sőt még angol telivérekkel is találkozni lehetett. Rengeteg érdekes ingyenes program, egy igazi retró ringlispil is várta a gyermekeket. A sporteseményeket még inkább érdekessé tette az amerikai focimeccs és a diák rögbi kupa. 

Óriási érdeklődés övezte az idén elsőre megrendezett, I. Piaggio Pizzakészítő Bajnokságot.

Fotó: Airchef

Pizzakészítő verseny

Óriási érdeklődés övezte az idén elsőre megrendezett, I. Piaggio Pizzakészítő Bajnokságot. Nem is kell rajta csodálkozni, hiszen a pizza egy olyan étel, amit szinte mindenki szeret. Hazánkban is egyre többen foglalkoznak vele professzionális módon, erre példa, hogy már büszkélkedhetünk több olyan csapattal is, akik nemrégiben részt vettek a pizza világbajnokságon is. Az sem véletlen, hogy a műsort Lázár chef vezette, aki jómaga is a P7 el (Pizza Napoletana by Lázár Chef) komoly nemzetközi sikereket ért el. A zsűri nehezen tudott dönteni, mivel jobbnál jobb pizzák kerültek az asztalra.

A legtöbb pontot elérők:

  1. Helyezett: Szabó Sándor egy nápolyi pizzával vitte el a fődíjat.
  2. Helyezett: Suszter Attila
  3. Helyezett: Bóka András
A guruló „éttermek” minden esetben egy -egy tematikára építkeznek.

Fotó: Airchef

Food Truckok és alapanyagok

A guruló „éttermek” minden esetben egy -egy tematikára építkeznek. Az általuk készített ételeknek két alapvetéses van, az egyik a minőség, a másik pedig, hogy relatív gyorsan elkészüljenek a finomságok. Egyértelmű, hogy mindennek a kiindulási pontja a megfelelő minőségű alapanyag, és a professzionális kiszolgálás. A MATUSZ -Vad is büszke azokra a partnereire, akik részt vettek a shown.

A tulajdonost ezúttal a különleges szószok világa ragadta meg.

Fotó: Airchef

Black Heaven Barbecue

 akik nemrégiben lettek egy évesek. A tulajdonost ezúttal a különleges szószok világa ragadta meg. Ez a szendvicseikben is egyértelműen megjelenik, hiszen többféle különleges öntettel, házi készítésű szószokkal dolgoznak. Számukra fontos, hogy a bbq vonalat népszerűsíteni tudják Magyarországon. A pulled pork szendvicseket marhahúsokkal, szeggyel, bordával, lapockával készítik. Ezeket pedig mind a MATUSZ -Vadtól szerzik be.

Ami fontos a számukra a partneri kapcsolatban, hogy mindig pontosan, időben számíthatnak a szállításokra, ami ebben a szegmensben rendkívül fontos. Főleg, mert a szezonban a kocsik minden hétvégén dolgoznak, ezért a felkészülés általában hét közben történik, aminek elengedhetetlen része az alapanyag. Az érdeklődők biztosak lehetnek benne, hogy a fesztiválokon megtalálhatják őket, illette a Balaton partján is elérhetőek lesznek.

Egyértelműen fantasztikus tépett húsos szendvicsekkel várják a vendégeket, amiből négyféle van a kínálatukban.

Fotó: Airchef

Lassú Disznó Street Food Győr

Családi vállalkozásként indultak, már 2019 óta dolgoznak guruló „éttermükkel”. A tulajdonos szerint, bár a pandémia nehézségei ennek a szektornak sem kedveztek, a tavalyi évben már érezhető volt a fellendülés. Az ő tematikájuk is a bbq vonalat képviseli. Természetesen smokerben készülnek az isteni húsok, amiket 12 órán keresztül tartanak füstön. Egyértelműen fantasztikus tépett húsos szendvicsekkel várják a vendégeket, amiből négyféle van a kínálatukban. Az alapanyagok területén ők is a MATUSZ- Vad partnereként voltak jelen az eseményen, hiszen a húsokat, a bagettet, és a sajtot is innen szerzik be.

Kifejezetten amerikai típusú bbq -val foglalkoznak.Smokey Monkies BBQ

 A büfékocsijuk immáron öt éve rója az utakat és a fesztiválokat. Kifejezetten amerikai típusú bbq -val foglalkoznak. Saját készítésű smokerben készülnek a húsok, sőt van, hogy a fesztiválokon készítik ezeket az egyedi húsokat a vendégek szemei előtt. Központjuk Budapesten a Szentendrei úton található és étteremmel is rendelkeznek, úgyhogy aki a fesztiválon nem tudta megkóstolni az általuk készített ételeket, bármikor felkeresheti őket. A legtöbb hús részt – a lapockát, oldalast, a tarját, marhából a nyakat, szegyet -ugyancsak a MATUSZ – Vadtól szerzik be.

Varga Dániel manager: „Mivel nagy mennyiségben rendelnünk a leginkább megbízható partnerként, régi kapcsolatban vagyunk a MATUSZ -VAD -dal. Alapvetően szendvicseket, illetve tálakat készítünk, klasszikus amerikai köretekkel, mint a coleslaw saláta, a mustáros saláta. Elmaradhatatlanok náluk is a bbq öntetek, mártások, amik nagyon jól kiegészítik a húsok füstösségét.”

 

Címkék: ,,,,,,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE