fbpx

A gravlax a lazac egyik leglátványosabb elkészítési formája, ami elegáns előételként is szolgálhat, de a legegyszerűbb salátát, vagy egy szendvicset is könnyedén feldobhatunk vele!

Hozzávalók 4 főre:

A gravlax elkészítése:

  • A lazac bőrös részét fektessük a pultra, a tetejét pedig irdaljuk be, majd készítsük el a pácot.
  • A sót, fehérborsot, cukrot, reszelt citromhéjat és az apróra vágott kaprot keverjük el, öntsük egy tepsire a fűszerkeverék felét, helyezzük rá a halat, a maradék fűszer menjen a hal tetejére és alaposan dörzsöljük bele, hogy mindenhová jusson a fűszerből.
  • Fogjunk egy alufóliát, és alaposan zárjuk le vele a tepsit.
  • Két napra tegyük hűtőbe. Ezután hajszálvékonyra szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE