A közel-keleti konyha igen változatos, nagyon szeretik az intenzív ízeket és sokféle húst fogyasztanak. Megtalálható náluk a friss halaktól kezdve a marha, bárány, kecske, és különböző szárnyasok. Én most egy arany durbincs recepted hoztam nektek, sok-sok izgalmas hozzávalóval!
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db aranydurbincs
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, őrölt fekete bors ízlés szerint
- Kis csokor oregánó
- Egy csokor petrezselyemzöld
- Egy csipet őrölt kardamommag
- 10 dkg gránátalmamag
- Négy adag párolt basmati rizs
- 1 db citrom
- Néhány szelet narancs
Az aranydurbincs elkészítése:
- Az aranydurbincsot alaposan megtisztítjuk, majd az oldalán három-négy vágást ejtünk, hogy jobban át tudják járni az ízek.
- Az összes felsorolt fűszerrel kívül-belül átdörzsöljük, a hasüregébe beletesszük a zöldfűszereket, a fokhagymát és néhány karika citromot.
- Egy tálba tesszük és folpacckal letakarva néhány órára hagyjuk állni hűtőben.
- Sütés előtt az oldalán ejtett vágásokba illesztjük a narancsszeleteket.
- Ezután mehet a grillrácsra, ahol szép pirosra sütjük.
- Eközben a rizst a szokásos módon elkészítjük, majd meghintjük gránátalma magukkal és tálaljuk.
Jó étvágyat!