Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- Csirke alsócomb
- Kacsazsír
- Hagymakocka 10x10mm DARTA
- Fokhagyma egész DARTA
- Lecsó fagyasztott GastroGarden
- Só
- Feketebors őrölt Kotányi gastro
- Köménymag őrölt Kotányi gastro
- Szegedi paprika édes, őrölt
- Vaj 82 % márkázott AMMERLAND
- Petrezselyemzöld fagyasztott DARTA
- Nokedli ömlesztett
Elkészítés:
A csirke alsócombokat tisztítsuk meg, majd alaposan öblítsük le. Ezután a húsokat enyhén sózzuk és borsozzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, kevés kacsazsíron, pirítsuk körbe az oldalait. Ezzel sokkal teltebb, kellemesebb íz világot kölcsönözhetünk az ételünknek.
Ezután elkészítjük a pörkölt alapunkat. Egy kevés kacsazsíron, kockázott vöröshagymát pirítunk üvegesre, majd rátesszük a zúzott fokhagymát és ezt is megpirítjuk. Kicsivel később hozzáadjuk a kis kockákra vágott lecsó alapot (Fontos hogy a paradicsomokat hámozzuk meg, hogy a későbbi mártásunk szép egynemű legyen). Az egészet ízesítsük sóval, őrölt fekete borssal és fűszerezzük őrölt köménnyel. Ízlés szerint esetleg pár karika erőspaprikával. A tetejét hintsük meg fűszerpaprikával, majd kevés víz hozzáadásával főzzük kb. 15 percig.
Ezután bele tehetjük az előpirított csirkecombokat, öntsünk hozzá annyi szárnyas alaplevet, hogy majdnem ellepje és fedő alatt főzzük kb. 35-40 percig.
Ha elkészültek a csirkecombok akkor óvatosan vegyük ki a pörkölt alapból, majd fedő nélkül nagy lángon, redukáljuk vissza a mártásunkat. A vissza forralás után egy botmixer segítségével turmixoljuk le az egészet, ezután egy konyhai szűrön szűrjük át. A legvégén pár kocka vaj hozzáadásával selymesthetjük a mártásunkat.
Mindeközben az ömlesztett nokedlinket forrásban lévő enyhén sós vízben, pár perc alatt készre főzzük, majd jól lecsepegtetve egy serpenyőben, pár kocka vajon kissé megpirítjuk. Az át forgatás meg végén aprított petrezselyem zöldet adunk hozzá.
Tálaláskor a selymes mártársunkból szedünk egy keveset egy mélytányérba, belehelyezzük egy halomba a nokedlit, majd rá állítjuk a csirkecombokat.