fbpx

A marha hátszín egy rendkívül közkedvelt steakalapanyag, pláne, ha egy előhűtött ausztrál wagyu húsról van szó, egyenesen a Jack’s Creek farmról.

Hozzávalók 4 főre

Marha hátszín AUS Wagyu (Jack’s Creek)

Belga vaj 82%

Egész fekete bors

A marha hátszín elkészítése

A marha hátszínt a csomagolásának eltávolítása után töröljük szárazra egy papírtörlővel. Ezután vágjunk belőle kb. másfél ujjnyi vastagságú szeleteket. Helyezzük egy tányérra, majd egy folpackkal lefedve hagyjuk szobahőmérsékleten kb. fél órát. Ez idő alatt a szeletek maghőmérséklete megemelkedik, így lesz a végén tökéletes állaga a steaknek.

Hevítsünk fel egy serpenyőt jó forróra. Tegyünk bele néhány szelet húst (nem szabad túl sokat, mert nem fog megfelelő kéreg képződni a szeleteken).

2-2 perc sütés oldalanként, majd hozzádobunk néhány szelet hideg vajat. Egy kanál segítségével locsolgatjuk a hús tetejét a megolvadt vajjal. Közben intenzíven sózzuk és borsozzuk, hogy a vaj és az “íz” eljusson a hús rostjai közé. Néhány perc pihentetés után tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: ,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE