fbpx

Ha megkérdeznénk a magyarokat, hogy mi az az étel, ami nem hiányozhat a vasárnapi asztalról, akkor a marhahúsleves minden bizonnyal előkelő helyen szerepelne. Nem is értjük, hogy nem került még fel az oldalra ilyen recept, úgyhogy most gyorsan pótoljuk ezt az égbekiáltó hiányosságot!

Hozzávalók 4 főre:

A marhahúsleves elkészítése:

  • A marhafartőt és a velős csontot hideg vízzel leöblítjük, a zöldségeket pedig megmossuk. A csontot és a húst beletesszük egy fazékba, és feltöltjük hideg vízzel. Sózzuk, majd elkezdjük közepes lángon főzni.
  • Ha felforrt, a habot egy szűrő segítségével leszedjük róla. Tovább főzzük, közben a képződő habot ismételten lemerjük a szűrővel.
  • Beletesszük a megmosott zöldségeket, a félbevágott héjas hagymát, a fokhagymát és az egész borsot, majd 3 órán keresztül gyöngyözve főzzük.
  • Lezárjuk a lángot a leves alatt, és hagyjuk pihenni.
  • A levet átszűrjük egy másik edénybe, vigyázva, hogy a letisztult, leülepedett levest ne kavarjuk föl.
  • Metéltet vagy tetszés szerinti tésztát főzünk ki, majd a főtt hússal, a zöldségekkel együtt tálaljuk, és kész is a marhahúsleves!
Címkék: ,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE