fbpx

Ezzel a recepttel az is megszereti a halat, aki sosem volt rajongója. A rácponty az egyik legjobb dolog, ami az ebédlőasztalra kerülhet vasárnap, szóval elő a kötényeket és ugorjatok neki, mert garantáltan siker lesz a családnál!

Hozzávalók 4 főre:

A rácponty elkészítése:

  • Az előkészített, irdalt pontyfilét vékony, füstölt szalonnacsíkokkal megtűzdeltjük, megsózzuk és kevés zsírban elősütjük.
  • A megmarad füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a szeletekre vágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot.
  • Sót és fűszerpaprikát adunk a lecsóhoz majd belekeverjük a tejfölt.
  • A zsírral kikent tepsit a héjában főtt, megtisztított és felszeletelt burgonyával kibéleljük, majd ráhelyezzük az elősütött halszeleteket.
  • Leöntjük a tejfölös lecsóval, majd ismét szeletelt burgonyát teszünk a tetejére. Minden réteget sóval ízesítünk, utána pedig meglocsolunk tejföllel.
  • 175 °C fokos sütőben készre sütjük. Ha elkészült, meleg tejföllel díszítjük.

Jó étvágyat!

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE