Ha szeretnénk meglepni valami igazán egyszerűen elkészíthető fogással szerelmünket Nőnap alkalmából, akkor ez a spenótos gnocchi a tökéletes választás! Ne csüggedjünk, ha kedvesünk esetleg gluténérzékeny, mert ehhez a roppant zseniális, könnyed olasz recepthez most egy gluténmentes gnocchival készültünk.
Hozzávalók 2 főre
- 400 g gluténmentes gnocchi
- 120 g parajlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 10-12 szem koktélparadicsom
- 2 dkg vaj
- Olívaolaj
- 0,5 dl száraz fehérbor
- Só, őrölt feketebors ízlés szerint
A spenótos gnocchi elkészítése
- A gnocchit forrásban lévő sós vízben 2 perc alatt készre főzzük. Közben egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat és pirítsuk le a felszeletelt fokhagymákat. Ha a szeletek kezdenek szép aranybarnára pirulni, adjuk hozzá a gnocchit és öntsünk hozzá keveset a főzőlevéből is. Adjuk hozzá a fehérbort, majd rövid forralást követően őröljünk rá feketeborsot. Ezután jöhet hozzá a paraj, majd a felezett koktélparadicsomok. Nagyjából 2-3 perc főzést követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a hideg vajat, hogy a fehérboros zamatunkat be krémesítsük.
- A spenótos gnocchit tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal, mellé pedig egy pohár könnyed rozét vagy egy kellemes irsait ajánlunk.
Jó étvágyat!