fbpx

A branzino, más néven tengeri süllő, egy sósvízi hal. Húsa fehér, rendkívül ízletes, fehérjében gazdag. Remek, könnyed nyári fogás készíthető belőle pillanatok alatt.

Hozzávalók: (4 főre)

A branzino elkészítése:

Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat egy fél citrom levével és a bazsalikommal. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

A paradicsomot, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Az olívabogyót felszeleteljük, és a többi zöldséghez keverjük. Kis kockákra vágjuk a feta sajtot és azt is hozzáadjuk.

Kivesszük az öntetet a hűtőből, a salátára öntjük, sózzuk, borsozzuk. Óvatosan elkeverjük, nehogy összetörjön a sajt. Két órára visszatesszük a hűtőbe.

A halat bedörzsöljük olívaolajjal és forró serpenyőben bőrrel lefelé kezdjük el sütni.  5-6 másodpercig lenyomjuk, hogy lapos maradjon. Mérsékeljük a lángot, pár perc alatt ropogósra sütjük a bőrét, sózzuk, megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is, ügyelve, hogy ne süssük túl, nehogy kiszáradjon!

A salátával együtt tálaljuk.#

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE