fbpx

A chutney-ban az a fantasztikus, hogy nagyon sokoldalúan felhasználható. Működik mártogatósként, húsok mellé szószként, de egy mutatós üvegben szép szalaggal átkötve még ajándéknak is tökéletes!

Hozzávalók 6 db 250 ml-es üveghez:

  • 35 dkg salottahagyma
  • 2,5 kg szilva
  • 30 dkg barna cukor
  • 50 ml balzsamecet
  • 3 dkg friss gyömbér
  • 50 g őrölt fahéj
  • 50 g őrölt szegfűszeg
  • 25 g őrölt fehér bors
  • 30 g só
  • 10 dkg kókuszzsír

A szilva chutney elkészítése:

  • A salottahagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, majd a kókuszzsíron kezdjük el pirítani. Amikor üveges lesz a hagyma, rátesszük a szilvákat.
  • Reszeljük rá a gyömbért, majd mehet rá minden fűszerünk és ízesítőnk. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, és el nem veszti a térfogata kb 60%-át. Ha homogénebb végeredményt szeretnénk, főzés közben egy botturmix segítségével pürésítsük.
  • Ízlés szerint adhatunk hozzá frissen őrölt csilipaprikát, vagy ha igazán gourmék akarunk lenni, akkor 5 cl szilvapálinkát. Utóbbi esetében arra ügyeljünk, hogy az alkoholt égessük ki, mielőtt a szilvához adjuk.
  • Ha készen vagyunk, sterilizált üvegekbe még forrón töltjük, és 2 napra száraz dunsztba helyezzük.

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE