fbpx

Az ősz beköszöntével már szívesebben fogyasztunk tartalmasabb fogásokat, amik a nagy nyári hőségben esetleg kevésbé esnének jól. Ilyen ez az elronthatatlan szarvaspörkölt is, amihez szerencsére nem árt letekerni egy üveg jófajta vörösbor nyakát is!

Hozzávalók 4 főre:

A szarvaspörkölt elkészítése:

  • A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd egy lábasban kiolvasztjuk.
  • Ha kész, szűrőkanál segítségével szedjük ki a pörcöket a zsírból, majd adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát. Amikor a hagyma már aranyszínű, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Azért érdemes levenni a tűzről, mert a paprika könnyen odakaphat, amitől keserű íze lesz az ételnek.
  • Miután elkevertük, öntsünk hozzá kevés zöldségalaplevet, és forraljuk fel. Ezt követően tegyük hozzá az aprított zöldpaprikát és a kockázott paradicsomot.
  • Ha a zöldség kellőképpen szétfőtt, és visszapirult az alap zsírjára, akkor adjuk az alaphoz a felkockázott szarvashúst. Ízesítsük sóval, köménnyel, finomra vágott erős paprikával, zúzott fokhagymával, szegfűszeggel, babérlevéllel, mozsárban tört borókabogyóval, majd kis lángon lassan főzzük puhára. Legjobb a saját levében párolni, amit magából enged ki a hús. Ha ez mégsem lenne elegendő, apránként adjunk hozzá kevés vizet vagy alaplevet.
  • Amikor a hús már majdnem puha, öntsük hozzá a vörösbort. Burgonyafánkkal a legjobb, de tetszőleges körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE