Egy egyszerű és könnyed mediterrán vacsoraötlet, ha megszínesítenéd a hétköznapokat!
Hozzávalók:
- Garnélanyárs
- Fokhagyma
- Olívaolaj
- Só
- Bors
- Lime
- Bazsalikom
- Fenyőmag
- Parmezán
- Grillzöldségek
A garnélanyárs elkészítés:
Az olívaolajat keverjük el a limelével, zúzott fokhagymával. A garnélanyársakat forgassuk bele és hagyjuk állni a pácban körülbelül fél órát. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. Helyezzük a serpenyőbe a nyársakat. A garnéla gyorsan átsül, oldalanként 2-3 perc bőven elegendő, figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert rágós lesz! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Remek kiegészítője lehet a pesto, amit egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk. A pestohoz egy mozsárba dobjuk a tisztított fokhagymákat, összepépesítjük, hozzáadjuk a friss bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot, a reszelt parmezánt, sózzuk, és az egészet jól összedolgozzuk, hogy jó krémes legyen.
Köretnek grillezzünk zöldségeket, hogy egy igazán tavaszias friss ételt kapjunk.