A pörkölt jó csirkéből, marhából, miért pont a hal lenne kivétel? Mi azt mondjuk, kerüljön pontypörkölt minden asztalra!
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg pontyfilé
- 5 dkg zsír
- 10 dkg vöröshagyma
- 4 dkg liszt
- 15 dkg paradicsom
- 4 g fűszerpaprika
- 15 dkg zöldpaprika
- Só
A pontypörkölt elkészítése:
- Az előkészített pontyot 3 cm széles szeletekre daraboljuk.
- Besózzuk, majd lisztbe forgatjuk.
- Ezután serpenyőben egy kevés zsírt hevítünk, majd elősütjük benne a pontyszeleteket. Ha kicsit megpirult a hal, félretesszük, visszamaradt zsírján pedig tartalmas pörköltalapot készítünk.
- A pörköltlevet az elősütött hal szeletekre öntjük és fedővel lefedve lassan pároljuk.
- Közben a kockára vágott paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk.
- Az elpárolgott lét minden esetben pótolnunk kell. Figyelem! A pontypörköltöt nem szabad kevergetni mert összetörjük. Az ételt tehát inkább óvatosan rázogassuk.
- Ha elkészült, zöldpaprika és paradicsomkarikákkal díszítjük. Szerintünk a pontypörkölt nokedlivel a legfinomabb!
Jó étvágyat!