A mi halászlénk sem egy utolsó dolog, de ha szeretnénk feldobni valamivel a szürke hétköznapokat, ez a mediterrán halleves egy igazi ízbomba!
Hozzávalók:
- Atlanti tőkehal loin bőr nélkül, 10% glazúrral 180-220g/db
- Sárgarépa korong DARTA
- Újburgonya DARTA
- Zeller kocka 10x10mm DARTA
- Fokhagyma egész DARTA
- Olívaolaj extra szűz Basso
- Só
- Feketebors egész Kotányi gastro
- Újhagyma
- 2-3 dl száraz fehérbor
- Édeskömény
- Tejszín főző állati 20% Debic Originál
- Petrezselyemzöld fagyasztott DARTA
- Citrom
A mediterrán halleves elkészítése:
Egy lábasban az olívaolajon a zellert és a sárgarépát elkezdem párolni, mikor kezd puhulni, a vékony szeletekre vágott fokhagymát is beletesszük, majd az édesköményt és az újburgonyát. Sózzuk borsozzuk és felöntjük a fehér borral, hagyjuk felforrni, majd felöntjük annyi vízzel ami ellepi.
A tőkehalat felkockázzuk, és amikor a zöldség majdnem kész beletesszük a levesalapba. Egy citromot félbevágunk, a levét belefacsarjuk és a citromot is beledobjuk. Pár perc forralás után kevés tejszínnel sűrítjük.
Tálaláshoz újhagyma zöldjét finomra vágjuk és a petrezselyem zöldjével együtt meghintjük vele a levest.
Jó étvágyat!