fbpx

Menő a grill és menő a hangulat, ami általa megélhető. Igazi nyári szenvedély, megfűszerezve társasági élményekkel, átitatva hangulattal. Mi a legjobb a grillezésben? Minden korosztálynak része lehet benne. A legkisebbek csodálhatják a rácson füstölgő ízletes húsok látványát, a felnőttek pedig az elkészítést.

Amit illik grillen sütni

A grillszezon egyértelműen itt van. Az emberek már alapvetően is a szabadba vágynak és a hosszú hónapok „bezártsága után” felüdülés részt venni egy ilyen eseményen. Kétségtelen, hogy most erre van szükségünk.

Az egyik előző cikkünkben, megemlítettük, hogy a Food Truck-osok mint gasztronómiai ágazat a jelen helyzetbe nyerő pozícióba kerültek, hiszen oda mennek, ahol a vendég van. De azt sem szabad elfelejteni, hogy számos olyan étterem, illetve gasztronómiai vállalkozás van, melynek adottságai révén kifejezetten jól áll egy-egy grillparti szervezése.

Minden mi szájnak, szemnek ingere

Fehérváron Böllér Boutique Grill-Party

Mi is ellátogattunk egyre, és jól tettük. A Böllér Boutique, illetve tulajdonosa Tőkés Dániel szervezésében nemrégiben megrendezett Grill-Party kifejezetten jól sikerült. Már csak azért is fontos volt ez az esemény, mivel a helyszín Székesfehérvár. Az a hely, ami helyzetéből adódóan eddig valahogy nem jeleskedett gasztronómiai eseményekben. Nyilván ez nem véletlen. A Velencei-tó és a Balaton között félúton, mondjuk úgy kissé „elfeledett” a turisztika szempontjából, nem beszélve a pandémia adta hátrányos helyzetről.

Tőkés Dániel séf

Tőkés Dániel

Éppen ezért rendkívüli módon kellenek az olyan emberek, mint Tőkés Dániel, aki szembe megy a széllel. A világot járt séf hazaérve újra végig próbálta a különféle éttermek konyháit, aztán úgy döntött, hogy szűkebb hazájába, Fehérvárra költözik párjával. Létrehozta saját vállalkozását a Böllér Boutique-t, ami a maga tematikájával kétségtelenül hiánypótló a régióban. Minőségi húsok, a legmagasabb minőségben találhatóak és vásárolhatók meg hűtőpultjaiból, és abban nála mindenki biztos lehet, hogy mint séf, értő tanácsokat is tud adni. Így nem véletlen, hogy gyorsan híre ment a kis húskirályságnak. Az meg már csak hab a tortán, hogy nem csak megvásárolni, hanem elfogyasztani, elvitelre hazavinni is lehet a fantasztikus ételeket.

A Grill-Party résztvevői

A fiatal lendület és az alap tehát megvolt ahhoz, hogy nyakába vegye a szervezési feladatokat, és belevágjon egy Grill-parti megrendezésébe. Természetesen talált maga mellé hasonlóan kreatív és tettre kész partnereket. A Farmot, és a Hübrist. 

A FARM

A Farm Angus marhatenyésztéssel és húsérleléssel foglalkozik és céljuk a legmagasabb minőséget létrehozni. Az általuk tenyésztett jószágokkal szakértő módon foglalkoznak, és ezáltal komoly beszállítói a gasztronómiának. Az eseményre elhozták a legjobb húsokat, és a grillrácson a vendégek szeme előtt sütötték meg a csodálatos ízes steakeket. https://www.facebook.com/chefinthefarm

Hübris

A Hübris „kézműves sör mínusz kézműves…” érkezett a partyra különleges söreivel. Fiatalos lendülettel rendelkező, magyar tulajdonú kisüzemi sörfőzde, amelyet az alapító sörfőző mesterek vezetnek a mai napig. Jelenleg 2000 literes főzőházzal rendelkeznek, Székesfehérváron, a Váralja soron találhatóak meg.

Tovább az úton… Ezzel még nincs vége! Sőt!

Legyen Székesfehérvár a szűkebb régió gasztronómiai központja! – ezt a célt tűzték ki maguk elé a résztvevők. A Grill- Party csak a kezdet volt. Az biztos, hogy még sokaknak csatlakozni kell a kezdeményezéshez, és nyilvánvalóan szükség van a város támogatására, de az út, amin elindultak, mérvadó változásokat hozhat a városnak. A turisztika nem éli virágkorát, viszont fontos a helyi közönség is, és az is, hogy magas minőségű gasztronómiát kapjanak az emberek elérhető áron. Székesfehérvár ezzel a kezdeményezéssel lehetőséget kapott, mivel fiatal, ambiciózus emberek, és vállalkozások kezdték húzni azt a szekeret, ami már régóta kátyúban rekedt. Abban biztosak lehetünk, akárki áll is a kezdeményezés mellé, Ők tovább fogják folytatni, sőt már tervezés alatt van egy helyi Food-truck fesztivál is…de ez még titok!

Képek: Botos Róbert – fotó

Olvasd Tovább! Cikkeink hasonló témában

https://blog.matusz-vad.hu/2021/05/30/gastromini-kaland-avagy-egy-gyermeknapi-igaz-tortenet/
https://blog.matusz-vad.hu/2021/07/15/grillszabalyok/
https://blog.matusz-vad.hu/2021/06/14/a-barbecue-miszteriaja/
Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE