Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- Bőrös fogasfilé 300-500g/db
- Olaj
- Só
- Feketebors őrölt Kotányi gastro
- Gyöngy hagyma DARTA
- Brokkoli 40 / 60 mm DARTA
- Bébi répa extra DARTA
- Cukorborsó (hüvelyes) DARTA
- Zöldspárga DARTA
- Fekete gyökér DARTA
- Édesburgonya darabok DARTA
- Frischli tejszín 20 % UHT
- Babérlevél Kotányi gastro
- Hagymakocka 10x10mm DARTA
- Fokhagyma egész DARTA
- Vaj 82 % márkázott AMMERLAND
- Kapribogyó
Elkészítés:
Egy kevés olajon megfonnyasztunk néhány gerezd fokhagymát és egy kevés aprított vöröshagymát. Ezután rátesszük az édesburgonya darabokat, felengedjük egy kevés zöldség alaplével, puhára főzzük, majd a legvégén egy kevés tejszínt és néhány kocka vajat dobunk hozzá. Az egészet le turmixoljuk (A babérlevelet mindenképp távolítsuk el), hogy bársonyos pürét kapjunk. Ízlés szerint sóval borssal ízesíthetjük.
A felsorolt zöldségeket vajon meg pároljuk, a fogasféléket pedig a bőrénél ropogósra sütjük. Eközben dobhatunk mellé néhány gerezd citromot.
A Tálaláskor az ízletes burgonya püréből egy halmot képzünk a tányér közepén, a zöldségféléket ízlésesen köré helyezzük, majd rátesszük a tetejére bőrével felfelé a halfilét. A tetejére néhány szem kapri bogyót teszünk.