Ha az ünnepek alkalmával nem jutott már hely a halászlének és tátong bennetek az űr, engedjétek, hogy kitöltsük. Itt a korhely a világ leggyorsabb korhely halászlé receptje!
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg afrikai harcsakocka
- 2 l FrissHal hal nélküli halászlé
- 1 dl száraz vörösbor
- 3 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db fehérrépa
- 4 db babérlevél
- 1 db citrom leve
- 1 kis csokor friss kapor
- 200 g tejföl
- só
- őrölt fekete bors
A korhely halászlé elkészítése:
- A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés zsiradékon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát. Pirítsuk tovább majd öntsük fel az 1 dl vörösborral. Tegyük hozzá a babérlevelet, kevés sót és borsot. Pároljuk félpuhára a zöldségeket. Miután ezzel is megvagyunk öntsük fel a kész halászlével és forraljuk fel.
- Közben a kockázott afrikai harcsát ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Miután a leves felforrt, mérsékeljük a lángot és gyöngyöző forralással főzzük tovább. Hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölt és a citrom facsart levét. Tegyük bele a harcsa kockákat és 5-6 perc főzés után el is készültünk a levessel. Befejezéskor szórjunk bele finomra vágott kaprot.
- Tálaláskor kapros-citromos tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!