fbpx

A mi halászlénk sem egy utolsó dolog, de ha szeretnénk feldobni valamivel a szürke hétköznapokat, ez a mediterrán halleves egy igazi ízbomba!

Hozzávalók:

A mediterrán halleves elkészítése:

Egy lábasban az olívaolajon a zellert és a sárgarépát elkezdem párolni, mikor kezd puhulni, a vékony szeletekre vágott fokhagymát is beletesszük, majd az édesköményt és az újburgonyát. Sózzuk borsozzuk és felöntjük a fehér borral, hagyjuk felforrni, majd felöntjük annyi vízzel ami ellepi.

A tőkehalat felkockázzuk, és amikor a zöldség majdnem kész beletesszük a levesalapba. Egy citromot félbevágunk, a levét belefacsarjuk és a citromot is beledobjuk. Pár perc forralás után kevés tejszínnel sűrítjük.

Tálaláshoz újhagyma zöldjét finomra vágjuk és a petrezselyem zöldjével együtt meghintjük vele a levest.

Jó étvágyat!

Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE