fbpx

A pörkölt jó csirkéből, marhából, miért pont a hal lenne kivétel? Mi azt mondjuk, kerüljön pontypörkölt minden asztalra!

Hozzávalók 4 főre:

A pontypörkölt elkészítése:

  • Az előkészített pontyot 3 cm széles szeletekre daraboljuk.
  • Besózzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  • Ezután serpenyőben egy kevés zsírt hevítünk, majd elősütjük benne a pontyszeleteket. Ha kicsit megpirult a hal, félretesszük, visszamaradt zsírján pedig tartalmas pörköltalapot készítünk.
  • A pörköltlevet az elősütött hal szeletekre öntjük és fedővel lefedve lassan pároljuk.
  • Közben a kockára vágott paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk.
  • Az elpárolgott lét minden esetben pótolnunk kell. Figyelem! A pontypörköltöt nem szabad kevergetni mert összetörjük. Az ételt tehát inkább óvatosan rázogassuk.
  • Ha elkészült, zöldpaprika és paradicsomkarikákkal díszítjük. Szerintünk a pontypörkölt nokedlivel a legfinomabb!

Jó étvágyat!

Címkék: ,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE