Hozzávalók:
Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni
- Atlanti tőkehal loin bőr nélkül, 10% glazúrral 180-220g/db
- Vaj 82% belga
- Gyalult tök GastroGarden
- Tejszín főző állati 20% Debic Original
- Kapor fagyasztott DARTA
- Burgonyagolyó Friss Aviko
- Só
- Feketebors őrölt Kotányi gastro
Elkészítés:
A gyalult tököt egy serpenyőben vajon elkezdjük pirítatni, közben sózzuk borsozzuk, felöntjük tejszínnel és jól meghintjük kaporral. Mikor a tök puha, egy részét kiszedjük, a maradékot pedig a tejszínnel együtt leturmixoljuk, majd leszűrjük. A burgonyagolyót megfuttatjuk vajon, majd durvára törjük és elkeverjük a maradék tökkel.
A tőkehalat sózzuk, borsozzuk, majd vajon egy teflon serpenyőben mindkét felét megkérgezzük. 2-3 perc pihentetés után tálalhatjuk is.
Egy pasztás tányérba elhelyezzük a tökös törtburgonyát, rátesszük a halat, körbeöntjük a “tökfőzelék” mártással végül meghintjük kaporral.