Biztosan mindenki járt már úgy, hogy hullafáradtan haza esett a munkából és nem volt mit vacsoráznia. A közelgő hűvös, őszi és téli estéken, biztosan jól tud esni egy olyan forró és tartalmas leves, mint amilyen ez fantasztikusan finom és gyors kacsa pho!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 l marhahús alaplé
 - 50 dkg kacsahús
 - 5 g koriandermag
 - 2 dkg friss gyömbér
 - Só, bors ízlés szerint
 - 4 szál újhagyma
 - fél csokor koriander
 - 1 doboz mungobabcsíra
 - 0,5 dl olívaolaj
 - 15 dkg rizstészta
 - 1 chilipaprika
 
A kacsa pho elkészítése
- Először egy kevés olívaolajon hirtelen átpirítjuk a már eredetileg is párolt kacsahúst és tálalásig félretesszük.
 - Ezután a koriandermagokat szárazon, enyhén megpirítjuk egy fazékban, öntünk rá egy kevés olívaolajat, hozzá dobjuk a gyömbér felét és ezt is lepirítjuk egy kicsit. Az egészet felöntjük a kész marhahús alaplével.
 - Utána ízesíthetünk sóval és borssal. Forraljuk néhány percig és azonnal találhatjuk is.
 - Egy leveses tálba beletesszük a kacsahús darabokat, ráhalmozzuk a rizstésztát, mellé rakjuk a csírát, a felkarikázott újhagymát, apróra vágott friss gyömbért és az össze vágott koriander zöldet.
 - A tetejére ízlés szerint chili karikákat teszünk. Azonnal, forrón fogyasztjuk.
 
Jó étvágyat!



















