A harcsapaprikás egy olyan étel, amitől még annak is összefut a szájában a nyál, aki egyébként nem különösebben rajong a halételekért. Mivel a harcsapaprikás jó, a sztrapacska még jobb, most összehoztuk a kettőt, egyetlen istenkirály fogásként!
Hozzávalók 8 főre:
- 4 fej vöröshagyma
- 4 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 25 dkg szalonna
- 60 dkg burgonya
- 2 db tojás
- 35 dkg liszt (sztrapacskához)
- 15 dkg liszt (habaráshoz)
- piros fűszerpaprika
- só
- őrölt fűszerkömény
- őrölt feketebors
- 1 vödör tejföl
- 20 dkg juhtúró
- 1 csomag friss, nyúzott afrikai harcsa
- 1 doboz FrissHal halászlé sűrítmény
A sztrapacska elkészítése:
- A burgonyát megpucoljuk és megmossuk, majd finomlyukú reszelőn lereszeljük.
- Hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
- Ha feljöttek a galuskák a víz tetejére, még további 3 percig főzzük őket, majd leszűrjük és átmossuk.
- Tálalás előtt apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítunk, majd ebben forgatjuk a sztarpacskát.
- Végül tejföllel kikevert juhtúrót adunk hozzá. Addig keverjük, míg kellemes krémes állaga lesz.
A harcsapaprikás elkészítése:
- Először is szükségünk lesz egy igazán jó pörkölt alapra. Ezt sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a piros fűszerpaprikával, valamint fűszerköménnyel. Hozzáadjuk a zseniális FrissHal halászlé sűrítményt, felöntjük duplamennyiségű alaplével és tovább főzzük.
- Ez idő alatt a gyönyörű húsú, friss harcsafilét feldolgozzuk. Sok dolgunk nem lesz vele, hiszen már előkészített. Vágjuk fel tetszőleges kockákra vagy szeletekre, hiszen ahány ház, annyi szokás.
- Mire ezzel is megleszünk, már forrni fog az alap. Ezt leturmixoljuk, majd egy sűrűszövésű szűrőn át lepaszírozzuk és visszarakjuk a bográcsba.
- Ebbe a csodás alapba beletesszük a harcsát, majd további 10 percig főzzük.
- Közben készítsünk elő egy edényt, amibe lisztet és kevés sót teszünk. Ezt kevés vízzel keverjük csomómentesre.
- Ezután jöhet hozzá a tejföl, ezzel is jól keverjük el és kész is a habarás.
- Ezt több részletben adjuk hozzá a harcsapaprikás alapjához, majd óvatos mozdulatokkal keverjük el, vigyázva, hogy a harcsa húsa ne törjön össze.
- 4-5 perc forralás után levehetjük az állványról és már tálalhatunk is!
- Finomra vágott, friss kaporral és friss petrezselyemmel, valamint a sztrapacskával kínáljuk.
Jó étvágyat!