fbpx

Biztosan mindenki járt már úgy, hogy hullafáradtan haza esett a munkából és nem volt mit vacsoráznia. A közelgő hűvös, őszi és téli estéken, biztosan jól tud esni egy olyan forró és tartalmas leves, mint amilyen ez fantasztikusan finom és gyors kacsa pho!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 l marhahús alaplé
  • 50 dkg kacsahús
  • 5 g koriandermag
  • 2 dkg friss gyömbér
  • Só, bors ízlés szerint
  • 4 szál újhagyma
  • fél csokor koriander
  • 1 doboz mungobabcsíra
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 15 dkg rizstészta
  • 1 chilipaprika

A kacsa pho elkészítése

  • Először egy kevés olívaolajon hirtelen átpirítjuk a már eredetileg is párolt kacsahúst és tálalásig félretesszük.
  • Ezután a koriandermagokat szárazon, enyhén megpirítjuk egy fazékban, öntünk rá egy kevés olívaolajat, hozzá dobjuk a gyömbér felét és ezt is lepirítjuk egy kicsit. Az egészet felöntjük a kész marhahús alaplével.
  • Utána ízesíthetünk sóval és borssal. Forraljuk néhány percig és azonnal találhatjuk is.
  • Egy leveses tálba beletesszük a kacsahús darabokat, ráhalmozzuk a rizstésztát, mellé rakjuk a csírát, a felkarikázott újhagymát, apróra vágott friss gyömbért és az össze vágott koriander zöldet.
  • A tetejére ízlés szerint chili karikákat teszünk. Azonnal, forrón fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE