Biztosan mindenki járt már úgy, hogy hullafáradtan haza esett a munkából és nem volt mit vacsoráznia. A közelgő hűvös, őszi és téli estéken, biztosan jól tud esni egy olyan forró és tartalmas leves, mint amilyen ez fantasztikusan finom és gyors kacsa pho!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 l marhahús alaplé
- 50 dkg kacsahús
- 5 g koriandermag
- 2 dkg friss gyömbér
- Só, bors ízlés szerint
- 4 szál újhagyma
- fél csokor koriander
- 1 doboz mungobabcsíra
- 0,5 dl olívaolaj
- 15 dkg rizstészta
- 1 chilipaprika
A kacsa pho elkészítése
- Először egy kevés olívaolajon hirtelen átpirítjuk a már eredetileg is párolt kacsahúst és tálalásig félretesszük.
- Ezután a koriandermagokat szárazon, enyhén megpirítjuk egy fazékban, öntünk rá egy kevés olívaolajat, hozzá dobjuk a gyömbér felét és ezt is lepirítjuk egy kicsit. Az egészet felöntjük a kész marhahús alaplével.
- Utána ízesíthetünk sóval és borssal. Forraljuk néhány percig és azonnal találhatjuk is.
- Egy leveses tálba beletesszük a kacsahús darabokat, ráhalmozzuk a rizstésztát, mellé rakjuk a csírát, a felkarikázott újhagymát, apróra vágott friss gyömbért és az össze vágott koriander zöldet.
- A tetejére ízlés szerint chili karikákat teszünk. Azonnal, forrón fogyasztjuk.
Jó étvágyat!